Skip to main content
ασπρόμαυρ και χρωματιστά φρούτα

Το χρώμα και 5 απλοί τρόποι για εσωτερική ενδυνάμωση!

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό, ζητώντας του κυριολεκτικά τα ρέστα γιατί δεν αντέδρασε σε δύσκολες στιγμές με τον τέλειο και ιδανικό, για τα δικά μας μέτρα και σταθμά, τρόπο. Σχεδόν πάντα απαιτούμε από τον εαυτό μας να είναι λογικός, δυνατός, σκληρός, να μην έχει αρνητικά συναισθήματα, να είναι σχεδόν άτρωτος. Δεν θα σταθώ στο γιατί και στο πως αυτό θεωρείται θεμιτό στις ανθρώπινες δυτικές κυρίως κοινωνίες, αλλά στο γεγονός ότι η ευάλωτη, πληγωμένη μας πλευρά δεν είναι ντροπή και σίγουρα δεν είναι καλό να βιώνεται ως ανεπιθύμητη. Η άρνηση της αδυναμίας μας και τα δυσάρεστα συναισθήματα που βιώνουμε στοιβάζονται μέσα μας προκαλώντας μία αργή αλλά σίγουρη αποδυνάμωση.

Το χρώμα όντας ένα εργαλείο κατανόησης του υποσυνείδητου νου, μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς δίπλα μας στη διαδικασία της εσωτερικής ενδυνάμωσής μας.
Δείτε πως μέσα από 5 απλούς τρόπους και χρώματα:

 

1.Αποδέξου ότι ως άνθρωπος δεν μπορείς παρά να βιώνεις όλο το εύρος των συναισθημάτων:

Η χαρά, η αισιοδοξία, ο ενθουσιασμός πάνε παρέα με τη λύπη, την απαισιοδοξία και την απογοήτευση. Αγκάλιασε όλες σου τις στιγμές, καθώς όλες αποτελούν μέρος του εαυτού και της εξέλιξής σου.
Αν δυσκολεύεσαι με τη διαδικασία της αποδοχής, οραματίσου ένα απαλό ροζ φως να σε λούζει και να απομακρύνει τις αντιστάσεις σου. Αν τρομάζεις με τα συναισθήματά σου, μπες στη δόνηση του απαλού πράσινου φωτός, ενώ αν ανησυχείς για το πώς οι άλλοι σε αντιλαμβάνονται όταν μία γκάμα συναισθημάτων εκφράζεται από πλευράς σου, τότε λούσου με κοραλλί ενέργειες.

 

2.Μην υπονομεύεις τον εαυτό σου με το να συγκρίνεσαι με τους άλλους:

Η επιτυχία των άλλων, η ευτυχία τους ή η θέση τους, δεν αποτελούν το κατάλληλο μέτρο για τη δική μας πορεία.  Σημασία έχουν οι δικές μας επιθυμίες και στόχοι, η προσωπική μας δράση και στάση στο μονοπάτι που εμείς επιλέξαμε.
Εάν νιώθεις ότι μπαίνεις σε καταστάσεις σύγκρισης, νιώσε ένα ζωηρό πράσινο χρώμα να φωτίζει την καρδιά σου. Εάν νιώθεις συχνά κατώτερος των άλλων και πως τίποτα δεν κάνεις καλά, τότε κλείσε τα μάτια και φέρε στο νου σου χρυσό φως να εκπέμπεται από την περιοχή του αφαλού σου και σιγά σιγά να μεγαλώνει μέχρι που γίνεται μία τεράστια προστατευτική σφαίρα γύρω από εσένα.

 

3.Μίλησε στον εαυτό σου με βαθιά κατανόηση και συμπόνια:

Όταν ο εαυτός σου είναι στο στόχαστρο, τότε τον αποδυναμώνεις. Αν διαπιστώνεις ότι τον πιέζεις, τον επικρίνεις, τον θυμώνεις, τότε φρόντισε να σταθείς για λίγο έξω από την κατάσταση και να αποστασιοποιηθείς από τους τρόπους αυτούς. Φέρε στο νου με κλειστά μάτια indigo φως και δες πως το μυαλό καθαρίζει. Μία «indigo σκούπα» παρασύρει όλα τα «σκουπιδάκια» που έχουν συσωρρευθεί, ανοίγοντας χώρο για λίγη κατανόηση και συμπόνια. Μετά μίλησε στον εαυτό σου με σεβασμό και αγάπη και δώσε του την υποστήριξη που χρειάζεται, φωτίζοντάς τον νοερά με γαλάζιο και ροζ χρώμα, από το κεφάλι μέχρι τα πέλματα των ποδιών. Όταν αρχίσουμε να δίνουμε ζεστασιά και φροντίδα στον εαυτό μας, η αυτοεκτίμηση και η δύναμη μας ενισχύονται.

 

4.Εξάσκησε την προσοχή σου στο εδώ και τώρα:

Νιώθεις ότι πάς και έρχεσαι; Συνομιλείς μια με το παρελθόν, μια με το μέλλον;
Μαθαίνοντας να είμαστε παρόντες στο εδώ και τώρα, μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να κάνουμε αυτό που είναι σημαντικό για εμάς χωρίς να διασπόμαστε και ν’αποδυναμωνόμαστε από την αέναη φλυαρία των σκέψεων μας. Φέρε λοιπόν την προσοχή σου στα πόδια σου και δες με τη φαντασία σου ένα κόκκινο φως να ανέρχεται από τα πέλματα σου μέχρι το τριχωτό της κεφαλής σου και να σε κυκλώνει, προσφέροντάς σου προστασία, ασφάλεια και δύναμη να είσαι συνειδητός στο παρόν σου.

 

5.Εστίασε στο τι είναι για εσένα σημαντικό στη ζωή:

Ποια είναι η πρόθεσή σου σ’ότι αφορά στις οικογενειακές σχέσεις, στην εργασία, στην κοινωνική ζωή, στην υγεία;
Θέσε εσύ ένα πλαίσιο για ότι σε αφορά, στο οποίο μπορείς να λειτουργήσεις ρεαλιστικά και με αβλάβεια σε σχέση με τον περίγυρό σου. Λάβε την ενίσχυση από τη δόνηση του πορτοκαλί και κίτρινου φωτός και προχώρα με δύναμη και θέληση στην υλοποίηση των επιθυμιών και των ονείρων σου, αποδεχόμενος/η την αξία σου και τα συναισθήματά σου. Υπό το πρίσμα αυτής της  αντίληψης και στάσης, όντας/ούσα ενδυναμωμένος/η εσωτερικά, συντονίζεσαι καλύτερα και ουσιαστικότερα με το μέσα και το έξω σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *