Skip to main content

Munay Ki

Με τη συμμετοχή σας σε εργαστήρια Ινδιάνικης φιλοσοφίας από το Περού Munay Ki
Η γνώση τους βασίζεται στις μελέτες του καθηγητή Alberto Villoldo.
O AlbertoVilloldo, Ph.D., ψυχολόγος και ιατρικός ανθρωπολόγος, έχει σπουδάσει τις θεραπευτικές πρακτικές των Σαμάνων Ίνκα και του Αμαζόνιου ποταμού, για περισσότερο από 25 χρόνια. Κατά τη περίοδο που ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του San Francisco των ΗΠΑ, ίδρυσε το Εργαστήριο Βιολογικής Αυτο-Ρύθμισης για να μελετήσει τον τρόπο που ο εγκέφαλος δημιουργεί ψυχοσωματική υγεία και ασθένεια.
Μελετώντας τις διδασκαλίες της σοφίας που προστατεύονται από τις μυστικές κοινωνίες των Φυλάκων της Γης, την φυλή των Laika, μετεξέληξε τη γνώση αυτή μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας, σε μία μέθοδο που μεταφράζει τις Ινδιάνικές πρακτικές στο πλαίσιο της Δυτικής κοινωνίας, ώστε να μπορούν να αφομοιωθούν και κατανοηθούν απ’όλους, χωρίς παράλληλα να χάνουν τον πρωταρχικό τους χαρακτήρα.
Munay σημαίνει αγάπη και Ki δύναμη. Μία βαθιά και καλά κρυμμένη γνώση των Άνδεων, πλέον μεταδίδεται απλόχερα μέσω της διδασκαλίας του Munay Ki και των 9 τελετουργικών. Αν δεν αφυπνιστεί η δύναμη της αγάπης, δεν θα είμαστε σε θέση να βιώσουμε την προσωπική δύναμη και σοφία που κρύβεται εντός μας, προκειμένου να αναλάβουμε τη φροντίδα του εαυτού και όλης της Δημιουργίας. Ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει, αν αλλάξουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας και την αντίληψή μας για αυτόν.

ινδιάνικο τοτέμ
Τι είναι όμως το Munay Ki και οι 9 τελετουργικές του μεταδόσεις;
Πρόκειται για τελετουργικά της ενεργειακής ιατρικής των Q’ero Σαμάνων, που μεταφέρονται ως «σπόροι» στο ανθρώπινο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο. Ο συντονιστής, ο οποίος είναι φορέας τους, με τη βοήθεια ενός κρυστάλλου – Πέτρα Pi – αλληλεπιδρά με τα κέντρα δύναμης του εκπαιδευόμενου και συγκεκριμένα στην περιοχή της κοιλιάς – yankay, της καρδιάς – munay και του μετώπου-yachay, για ορθή υλοποίηση, αδιαπραγμάτευτη αγάπη και ορθή αντίληψη, αντίστοιχα. Λαμβάνοντας κάποιος τις Περουβιανές αυτές μυήσεις κατορθώνει :
Να αλλάξει την αρχιτεκτονική δομή του ενεργειακού του πεδίου, εξισορροπώντας τα λεπτοφυή του σώματα.
Να αποκτήσει μία ορθή σχέση με τον εαυτό του, βιώνοτας ασφάλεια και προστασία κάτω από το πρίσμα των οργανωτικών αρχών του σύμπαντος.
Να φέρει σε ισορροπία τις αρσενικές και θηλυκές ενέργειες εντός του, βιώνοντας ενότητα.
Να υπερβεί τη σκιά και τα καθρεφτίσματά του, καθώς και τις όποιες προβολές, τόσο του εαυτού του, όσο και των άλλων.
Να βλέπει με τα μάτια της καρδιάς όπως άλλωστε είναι προορισμένος.
Να μετατοπιστεί από τους φόβους και την έλλειψη που φωλιάζουν εντός του, σε μία διαφορετικά δομημένη πραγματικότητα, της οποίας είναι δημιουργός και στην οποία «ανθίζει» η αφθονία, η αγάπη και η εξέλιξη.
Να απαγκιστρωθεί από τις επώδυνες εμπειρίες του παρελθόντος και από διάφορα περιοριστικά πρότυπα και ρόλους.
Να εκδηλώνει όλες του τις δυνατότητες και να ανακαλύπτει τον αληθινό του προορισμό.
Να οραματίζεται και να υλοποιεί ευκολότερα τις επιθυμίες του.
Ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 9 τελετουργικών, θα νιώσετε όπως η ελιά που επιβιώνει στις πιο αντίξοες συνθήκες, είναι ανθεκτική στην ξηρασία, επεκτείνει τις ρίζες της προς πολλές κατευθύνσεις και ανανεώνεται με το κλάδεμα, αφού θα έχετε μάθει να στέκεστε αγέρωχοι και ήρεμοι στην «κακοκαιρία» της ζωής, βλέποντας επιλογές και όχι αδιέξοδα, τολμώντας στις αλλαγές, ανανεώνοντας τη ματιά και τις τακτικές σας, φέρνοντας στο παρόν όλα εκείνα που εν δυνάμει υπάρχουν σ’ ένα αόριστο μέλλον.
Τα βιωματικά εργαστήρια Munay Ki, μας οδηγούν σ’ ένα κβαντικό άλμα που θα μας εξελίξει από Homo Sapiens σε Homo Luminous. Οι μεταδόσεις και οι ασκήσεις που πραγματεύονται τις Τέσσερις Κατευθύνσεις του Θεραπευτικού Τροχού των Ίνκα, μας μυούν σ’εκείνη την αρχαία γνώση που μπορούμε να εφαρμόσουμε, προκειμένου να μεταμορφωθούμε σε όντα φωτός, έχοντας την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια και τις δονήσεις που συνθέτουν το φυσικό σύμπαν, σ’ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο.

ξύλινη διακοσμητική καρδιά
Ποιες είναι οι 9 τελετουργίες του Munay Ki;
1. Η τελετουργική διαδικασία των Δεσμών Προστασίας
Το πρώτο τελετουργικό σας δίνει προστασία στο ενεργειακό σας πεδίο, ώστε να είστε πάντα ασφαλείς, απομακρύνοντας τον φόβο. Ουσιαστικά ο συντονιστής δημιουργεί ένα ενεργειακό πλεκτό στο Φωτεινό σας Ενεργειακό Πεδίο, με χρώματα της Γης, του Νερού, της Φωτιάς, του Αέρα και του Αιθέρα, μετατρέποντάς σας σ’ έναν πολεμιστή του Ουράνιου Τόξου. Αντίθετα με άλλες μορφές προστασίας, οι δεσμοί προστασίας δεν αποκρούουν οτιδήποτε σας πλησιάζει, αλλά το «ρευστοποιούν» μέσα σε κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία, ώστε να σας θρέφει αντί να σας βλάπτει.
2. Η τελετουργική διαδικασία του Θεραπευτή
Το δεύτερο τελετουργικό φέρει την προσωπική σας θεραπεία στο ενεργειακό, στο πνευματικό, στο συναισθηματικό και στο φυσικό επίπεδο. Δίνεται έτσι η ευκαιρία να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος, όπως κι εκείνες των προγόνων μας, κι αφυπνίζετε τις εσωτερικές θεραπευτικές σας δυνάμεις.
3. Η τελετουργική διαδικασία της Αρμονίας
Το τρίτο τελετουργικό, αφυπνίζει την αντιληπτική σας ικανότητα. Φέρνει στην επιφάνεια την επίγνωση ότι ο κόσμος αποτελεί αντανάκλαση της δικής σας εσωτερικής υπόστασης. Αλλάζοντας την οπτική σας και τις σκέψεις σας, μπορείτε να αλλάξετε και την πραγματικότητά σας. Στο τελετουργικό της Αρμονίας λαμβάνετε επτά αρχέτυπα στα chakras σας. Στο πρώτο τσάκρα, θα λάβετε το αρχέτυπο του Φιδιού, ο Ιαγουάρος πηγαίνει στο δεύτερο, το Κολιμπρί στο τρίτο και ο Αετός στο τέταρτο. Στη συνέχεια, τρεις «αρχάγγελοι» – οδηγοί, μπαίνουν στα τρία ανώτερα τσάκρα σας. Ο Huascar Inca, ο φύλακας του κάτω κόσμου και του ασυνειδήτου, μεταδίδεται στο πέμπτο τσάκρα. Ο Quetzalcoatl, ο φτερωτός Θεός – φίδι της Αμερικής και φύλακας του μέσου κόσμου (του συνειδητού κόσμου) πηγαίνει στο έκτο και ο Pachacuti, ο προστάτης του άνω κόσμου (του υπερσυνείδητου) και ο φύλακας του χρόνου που είναι να έρθει, πηγαίνει στο έβδομο τσάκρα.
Αυτά τα αρχέτυπα μεταδίδονται στα ενεργειακά κέντρα σαν σπόροι. Τα αρχέτυπα, βοηθούν την καύση της «ψυχικής λάσπης» που έχει συσσωρευτεί σ΄αυτά, ώστε τα τσάκρα σας να μπορούν να λάμψουν με το αρχικό τους φως, καθώς αποκτάτε το σώμα του ουράνιου τόξου. Αυτό το τελετουργικό, σας βοηθά να απαλλαγείτε από το παρελθόν σας, με τον τρόπο που το φίδι βγάζει το δέρμα του.
4. Η τελετουργική διαδικασία του Οραματιστή
Η τέταρτη τελετουργική διαδικασία εγκαθιστά νήματα φωτός, που εκτείνονται από τον οπτικό φλοιό στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, μέχρι το τρίτο μάτι – μέτωπο και το τσάκρα της καρδιάς – στήθος. Αυτή η πρακτική αφυπνίζει την ικανότητά σας να αντιληφθείτε τον αόρατο κόσμο. Επίσης, εναρμονίζει ολόπλευρα τον εαυτό, ενεργοποιώντας την κατανόησή του.

Ακολουθούν 3 Τελετουργικά της Γενεαλογίας
Τα τελετουργικά της γενεαλογίας στοχεύουν να σας γνωστοποιήσουν την ύπαρξη των Φυλάκων της Ημέρας, των Φυλάκων της Γης και των Φυλάκων της Σοφίας του παρελθόντος και του μέλλοντος. Σας προτρέπουν στο μονοπάτι της προσωπικής σας εξέλιξης και επουλώνουν ακόμη πιο βαθιά εσωτερικά θέματα.
5. Το τελετουργικό του Φύλακα της Ημέρας
Οι Φύλακες της Ημέρας κατείχαν τη δύναμη των αρχαίων βωμών και μνημείων και τη χρησιμοποιούσαν στις θεραπείες τους. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, οι Φύλακες της Ημέρας καλούσαν τον ήλιο να ανατέλλει κάθε πρωί και να δύει κάθε βράδυ.
Φρόντιζαν οι άνθρωποι να είναι σε αρμονία με τη μητέρα γη και τιμούσαν τη θηλυκότητα. Στη γενεαλογία των θεραπευτών του παρελθόντος, δουλεύαν για τη γη και με τη γη. Με τη μύηση Pampamesayoq θεραπεύεται το τραύμα του παρελθόντος. Θεραπεύονται ζητήματα που σχετίζονται με τη θηλυκή πλευρά – μητέρα. Με το τελετουργικό αυτό, ξεκινάει η διαδικασία της επούλωσης της εσωτερικής θηλυκότητας, ανασύροντας το αίσθημα της γαλήνης, καθώς οι φόβοι σχετικά με τη θήλεια αρχή απομακρύνονται.
6. Το τελετουργικό του Φύλακα της Σοφίας
Λέγεται ότι η αρχαία σοφία κατοικεί στα βουνά, εκεί στις κορυφές τους, καθώς μοιάζουν με τόπο που ο άνθρωπος συναντά το Θείο. Η δουλειά των Φυλάκων της Σοφίας, είναι να προστατεύουν τις διδασκαλίες της ιατρικής και να τις μοιράζονται με άλλους όταν χρειάζεται. Αυτό το τελετουργικό σας βοηθά να βγείτε έξω από το χρόνο και να γευθείτε την αιωνιότητα. Θεραπεύει την εσωτερική αρσενική πλευρά, και σας βοηθάει σε ότι σχετίζεται με τη σωστή διαχείριση της δύναμης σας μέσα στον κόσμο.
7. Το τελετουργικό του Φύλακα της Γης
Αυτό το τελετουργικό σας συνδέει με τους φύλακες του γαλαξία μας, με τα αστέρια και τον ήλιο. Σας βοηθάει να υλοποιήσετε τον κόσμο που ονειρεύεστε. Το τελετουργικό των Φυλάκων της Γης, σας βοηθά να μάθετε τις πρακτικές του οραματιστή και να ονειρευτείτε τον κόσμο ως ζωντανό ον. Οι Earth Keepers, είναι όντα με υψηλή δόνηση. Πρόκειται για εθελοντές, είτε σε φυσικό σώμα, είτε όχι. Παρέχουν προστασία, μηνύματα μέσα από όνειρα ή διαλογισμό. Δρουν σε θεραπεία ομάδας και στο συλλογικό. Δουλεύουν, ώστε να επέλθει ολιστική θεραπεία στις καταστάσεις του γήινου πεδίου. Μετά το τελετουργικό αυτό, το φωτεινό σώμα αρχίζει να κατεβάζει νέες πληροφορίες στο DNA . Αλλάζει ο τρόπος που μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε, πεθαίνουμε. Λειτουργεί σε κυτταρικό, γονιδιακό επίπεδο.Συνδέεστε με την Γη, με τον κόσμο μας και αρχίζετε να περπατάτε με γείωση και με ομορφιά.

Τα 2 Τελετουργικά της Μεταμόρφωσης

8.Το τελετουργικό του Φύλακα των Άστρων   

Με το τελετουργικό αυτό αλλάζει η δομή του σώματός σας. Η ασθένεια μετά τις διδασκαλίες αυτές, τίθεται σε επεξεργασία μέσα απ’ το ενεργειακό επίπεδο και όχι από το φυσικό. Τα καθημερινά γεγονότα, αντιμετωπίζονται από το πνευματικό πεδίο. Όταν λαμβάνετε αυτές τις τελετουργίες, αποκτάτε τη δυνατότητα να βοηθάτε το χρόνο που είναι να έρθει, αλλά και όλες τις μελλοντικές γενιές. Με το τελετουργικό αυτό δηλαδή, μετατρέπεστε σε προπομπούς των γενεών που θα έρθουν. Γειώνεται η δόνηση μίας νέας πραγματικότητας. Το όγδοο τελετουργικό σας επαναφέρει σε σωστή σχέση με το ευρύτερο σύμπαν, τον ήλιο, και τ’αστέρια. Σας προετοιμάζει για τις μεταβάσεις που έρχονται και το φωτεινό ενεργειακό σας πεδίο για το ένατο τελετουργικό.
9. Το τελετουργικό του Δημιουργού
Αυτή η παράδοση δεν ήταν ποτέ πριν διαθέσιμη στον πλανήτη. Έτσι, ενώ η μετάδοση από πνεύμα σε άνθρωπο έχει συμβεί σε ορισμένες περιπτώσεις, η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν είχε συμβεί μέχρι και σήμερα. Η ιεροτελεστία του Δημιουργού δωρίστηκε από τους γέροντες Inca στις Άνδεις το καλοκαίρι του 2006. Δίνει την ευκαιρία της καλλιέργειας του «σπόρου» που κρύβει η δύναμη της δημιουργίας προκείμενου να οραματιστούμε εκ νέου τον κόσμο. Ως δημιουργοί καλούμαστε για την προστασία, την καθοδήγηση και το προχώρημα όλου του σύμπαντος. Αφαιρεί όλες τις περιοριστικές πτυχές του εαυτού που σας κρατούνε πίσω και σας βοηθάει να αρχίσετε έναν καινούργιο τρόπο ζωής, να εκπληρώσετε τον προορισμό σας και το σκοπό της ύπαρξής σας.
Μέσω των εργαστηρίων Munay Ki, θα μάθετε ακόμη:
Να ανοίγετε Ιερό Χώρο.
Να συνδέεστε με τις αρχετυπικές ενέργειες και να εργάζεστε με τις ζωγραφιές στην άμμο (Sandpainting).
Να κάνετε ασκήσεις αναπνοής και διαλογιστικά ταξίδια.
Να αποβάλλετε τη βαριά ενέργεια από το Φωτεινό Ενεργειακό σας Πεδίο.
Να μεταδίδετε τις τελετουργίες, για τις οποίες θα λάβετε τον προσωπικό σας κρύσταλλο – Πέτρα Pi, η οποία δημιουργεί μια γέφυρα με τον αόρατο κόσμο των Φυλάκων της Ημέρας, και σας συνδέει με την γενεαλογία των ανθρώπων θεραπευτών, παρελθόντος και μέλλοντος.

Στέκεστε στο κατώφλι μίας νέας περιόδου όπου η ύπαρξή σας αποκτά καινούργιο νόημα. Τολμήστε να εκπαιδευτείτε στις 9 δυναμικές Περουβιανές μεταδόσεις. Θα αποκτήσετε τη δυνατότητα και εσείς να τις μεταφέρετε σε άλλους, μεταγγίζοντας τη γνώση και το φως του αναβαθμισμένου εαυτού. Με τα τελετουργικά μύησης, εισέρχεστε σε κείνο το δυνητικό χώρο μέσα σας, όπου μπορεί να γεννηθεί ο καινούργιος άνθρωπος, ο αληθινός άνθρωπος.