Skip to main content

Holistic Polytherapy

Με μία ατομική συνεδρία Holistic Polytherapy

Holistic Polytherapy: Δύο λέξεις, πέντε θεραπείες συστηματοποιημένες σε μία.
Holistic Polytherapy = Θεραπεία χρωματικής φροντίδας, Kρυσταλλοθεραπεία, Reiki, Ηχοθεραπεία-Tuning Forks και αρωματοθεραπεία με τη χρήση πομάδων, όλες σε μία άκρως χαλαρωτική συνεδρία σώματος. H Ολιστική Πολυθεραπεία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως όλον, εξετάζοντας τις ανάγκες του πολυδιάστατα και σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό, κοινωνικό και πνευματικό. Όλα αυτά τα επίπεδα αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται. Η ύπαρξη αρμονίας και ισορροπίας μεταξύ τους, προάγει την υγεία.
Holistic Polytherapy σημαίνει υψηλότερα επίπεδα σωματικής και ψυχικής υγείας μέσω μίας πρωτοποριακής αντιμετώπισης που συνδυάζει και αξιοποιεί τη γνώση των πιό ισχυρών εναλλακτικών τεχνικών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Πιο εξειδικευμένα όμως, ποιες είναι αυτές οι τεχνικές και ποια τα οφέλη τους;
Θεραπεία μέσω χρώματος

αμπούλες ελαίων ισορροπίας του συστήματος της Aura Soma μεταφέρουν χρώμα μέσω κρυσταλλικού φακού φωτεινής δέσμης για την εξισορρόπηση των chakras των βελονιστικών σημείων και μεσημβρινών
με χρήση ενός καινοτόμου εργαλείου φωτοβελονισμού του Beamer Light Pen. Ο φακός φωτεινής δέσμης είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος φακός που μεταφέρει το χρώμα μέσω μιας δέσμης φωτός στο σώμα.
Σε ειδική υποδοχή του προσαρμόζονται μικρές αμπούλες, το περιεχόμενο των οποίων είναι έλαια ισορροπίας του συστήματος Αύρα – Σώμα, δηλαδή φυσικά αποστάγματα χρώματος, αιθέριων ελαίων, βοτάνων και κρυστάλλων.
Η ακτινοβολία του χρώματος, απορροφάται από τους φωτοϋποδοχείς που διαθέτουμε στα μάτια και στο δέρμα και μεταφέρεται στο σώμα μέσω του νευρικού συστήματος, προκαλώντας φυσικοχημικές αλλαγές που επιδρούν στην ανάπτυξη και συμπεριφορά των κυττάρων μας, σύμφωνα με τον Γερμανό εκπαιδευτικό και φιλόσοφο Ρούντολφ Στάινερ. Η θεωρία που διατύπωσε περιγράφει ότι κάθε κύτταρο είναι ευαίσθητο στο φως. Τα υγιή κύτταρα από τα μη υγιή, σημειώνουν διαφορετικό ρυθμό εκπομπής βιοφωτονίων. Γνωρίζουμε ότι το ορατό φως εμφανίζει ιδιότητες κύματος, καθώς και ότι μπορεί να συμπεριφερθεί και ως σωματίδιο. Σύμφωνα με τη Κβαντική Θεωρία που διατύπωσε ο Μαξ Πλάνκ, το φως δεν εμφανίζεται μόνο ως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αλλά και ως μικρά πακέτα ενέργειας, τα λεγόμενα Κβάντα. Όταν πρόκειται για κβάντα ορατού φάσματος ακτινοβολίας τότε ονομάζονται φωτόνια. Έχει παρατηρηθεί ότι όλα τα ζωντανά κύτταρα των έμβιων όντων εκπέμπουν φωτόνια για τα οποία ο καθηγητής Φριτς Αλμπερτ Ποπ καθιέρωσε, τη δεκαετία του 1970, τον όρο βιοφωτόνια (biophotons).
Η αύξηση της οργάνωσης των βιοφωτονίων μετά από μια θεραπεία, θεωρείται συνώνυμη της αύξησης της ενεργειακής τάξης του οργανισμού, κάνοντας έτσι το συναίσθημα της ευεξίας «μετρήσιμο», σύμφωνα με τον Dr. F.A. Popp, ο οποίος πιστεύει ότι το φως που εκπέμπουν τα κύτταρα αποτελεί την κοινή γλώσσα του φαινομένου της ζωής, τον κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των ζωντανών οργανισμών.
Όταν το φως συντονίζεται με τα κύτταρά μας μεταφέρει πληροφορίες με σκοπό τη διατήρηση της ισορροπίας τους, συνεπώς τη διατήρηση της υγείας ολόκληρου του οργανισμού μας.
Σκεφτείτε τώρα το μέγεθος της πληροφορίας που λαμβάνετε, όταν το φως, διαχέει στο σύστημά σας φυσικό χρώμα βοτάνων, ελαίων και ορυκτών, των οποίων η δράση είναι στοχευμένη.
Ο φωτοβελονισμός δεν απαιτει βελόνες και γίνεται σε μικρή απόσταση από το σώμα. Στοχεύει στην εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων και στην ενεργοποίηση των μεσημβρινών και βελονιστικών σημείων.
Κρυσταλλοθεραπεία

Ροζ χαλαζίας, κρυσταλλοι και ορυκτά για δομή στο σώμα, εξισορρόπηση της ενέργειας και των Chakras, χρωματική συνήχηση Οι κρύσταλλοι, δουλεύουν μέσω της αντήχησης και της δόνησης.
Ορισμένοι απ’ αυτούς περιέχουν ορυκτά γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ο χαλκός για παράδειγμα, μειώνει τα οιδήματα και τις φλεγμονές.
Ο μαλαχίτης, περιέχει χαλκό, κάτι που βοηθά τις πονεμένες αρθρώσεις και τους μύες.
Οι παλιοί θεραπευτές γνώριζαν ότι ορισμένοι κρύσταλλοι είχαν είτε τονωτικές, είτε κατευναστικές ιδιότητες, αφού και ο πόνος είναι αποτέλεσμα πλεονάζουσας ενέργειας ή αδυναμίας, ατονίας.
Οι επιστήμονες σήμερα, έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των ορυκτών οφείλονται σε φυσικές και όχι σε υπερφυσικές ιδιότητες, όπως πίστευαν παρελθοντικά.
Η επίδραση των ορυκτών στον οργανισμό έγκειται στην ηλεκτρομαγνητική δύναμη που διαθέτουν και εξαιτίας αυτής, η κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να διεισδύσει σε κάποιες περιοχές του σώματος μέσω των λεμφικών υγρών. Οι πέτρες και οι κρύσταλλοι, αποτελούνται από τα ίδια ανόργανα άλατα που υπάρχουν και στο σώμα μας και ελευθερώνουν μόρια σιδήρου, ψευδάργυρου και άλλων αλάτων. Η επίδρασή τους στον οργανισμό μας είναι παρόμοια με αυτή που εκείνος δέχεται όταν λαμβάνουμε αντίστοιχου περιεχομένου βιταμίνες. Οι λίθοι εκπέμπουν ενέργεια. Όταν τοποθετηθούν στο κατάλληλο σημείο του σώματος, αυτή η ενέργεια, περνώντας μέσω των λεμφικών υγρών σε όλο το ανθρώπινο σώμα, ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες στο σύνολό τους. Οι κρύσταλλοι λοιπόν, συντονίζονται μέσω της χημικής τους σύστασης και του χρώματός τους, με το ανθρώπινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και σε συνδυασμό με τον φωτοβελονισμό και τα ενεργά συστατικά των ελαίων χρωματικής φροντίδας, οδηγούν σε μία άμεση εξισορρόπηση του φυσικού και ενεργειακού σώματος.
Reiki

άνθη κερασιάς και στο βάθος άγαλμα του Βούδα

Το Reiki είναι μια εναλλακτική ενεργειακή τέχνη, που έχει θεραπευτικό ρόλο και μεταδίδεται με το άγγιγμα, η οποία αναπτύχθηκε από τον Ιάπωνα Δρ. Μικάο Ουσούι (Usui Reiki Ryoho) το 1921. O θεραπευτής καλύπτει με τις παλάμες του σταδιακά όλο το σώμα του ενδιαφερόμενου, ο οποίος μπορεί να δεχθεί θεραπεία είτε ξαπλωμένος, είτε καθισμένος σε καρέκλα. Λειτουργεί σ’ όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό.
Προάγει σωματική δύναμη και ευεξία, συναισθηματική καθαρότητα και νοητική διαύγεια.
Εξυψώνει το πνεύμα, φέρνει χαρά και αισιοδοξία, χαλαρώνει, και ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του ατόμου. Σε συνδυασμό με την κρυσταλλοθεραπεία και την χρωματική φροντίδα, ο ενδιαφερόμενος βιώνει όχι μόνο εξισορρόπηση και ευφορία αλλά και βαθιά χαλάρωση μέσω του θεραπευτικού αγγίγματος. Το Reiki, απαλύνει όποια σωματική δυσκολία ή πόνο και φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα γαλήνης.
Ηχοθεραπεία

Πυθαγόρειο κούρδισμα - Μουσικά Διαπασών (Μέθοδος Peter Goldman) φέρνουν στο σώμα, στο νευρικό σύστημα, στον μυικό τόνο και στα όργανα, ισορροπία.

(Tuning Forks – Μέθοδος Peter Goldman). Η ηχοθεραπεία έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα αλλά και στις παραδόσεις άλλων λαών της Ανατολής π.χ. στην Ινδία, στην Κίνα και στο Θιβέτ. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη μουσική για θεραπευτικούς σκοπούς. Ο Πυθαγόρας αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρός δεσμός ανάμεσα στον ήχο και στις αισθήσεις και ότι η μουσική ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία, όταν χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο. Για τους Ινδούς «το σύμπαν δημιουργήθηκε από ένα ηχητικό ερέθισμα που πηγάζει από τα βάθη του χάους», το Aum (Oμ), το οποίο κατ’επέκταση, θεωρείται ο ήχος της δημιουργίας του κόσμου. Με τα Tuning Forks, σας δίνεται η δυνατότητα να συντοστείτε με τον ήχο αυτό (Aum-Ομ), μέσω των ανάλογων Hz ενός από τα μουσικά διαπασών που χρησιμοποιούνται στην παρούσα θεραπεία. Για να κατανοήσετε τα οφέλη της ηχοθεραπείας και των συχνοτήτων, χρειάζεται να ειπωθούν λίγα λόγια για τον Νόμο της Δόνησης. Ο Νόμος της Δόνησης, είναι ένας Νόμος της φύσης που αναφέρει ότι όλα βρίσκονται σε κίνηση, όλα δονούνται, και τίποτα δεν αναπαύεται. Οι δονήσεις μπορεί να είναι χαμηλότερες (πιο αργές δονήσεις) ή υψηλότερες (γρηγορότερες δονήσεις). Αυτά τα δονητικά επίπεδα ενέργειας είναι γνωστά ως «συχνότητες» και μετρώνται σε Hertz (Hz). Ένα Hertz ισούται με ΈΝΑ κύκλο δόνησης ανά δευτερόλεπτο. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο Dr. Colin W.F. McClare (Βιοφυσικός), ανακάλυψε ότι οι συχνότητες δόνησης της ενέργειας είναι περίπου 100 φορές πιο αποτελεσματικές όσον αφορά στην αναμετάδοση πληροφοριών μέσα σε ένα βιολογικό σύστημα απ’ ότι τα φυσικά ερεθίσματα, όπως ορμόνες, νευροδιαβιβαστές και άλλοι παράγοντες ανάπτυξης (Lipton 2008). Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το πώς διαφορετικές συχνότητες μπορούν να επηρεάσουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματά μας αλλά και τις διαθέσεις και συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας. Πιστεύεται ότι το συναίσθημα της λύπης, του θυμού, του φόβου και του τρόμου για παράδειγμα, έχουν χαμηλή συχνότητα, ενώ ότι τα συναισθήματα αγάπης, ευτυχίας, ευγνωμοσύνης, έχουν υψηλή συχνότητα. Επίσης ο ήχος όπως και το φως, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επιδρούν στο νερό, άρα και στο ανθρώπινο σώμα, που αποτελείται κατ’ εξοχήν από νερό.
Τα Μουσικά Διαπασών (Μέθοδος Peter Goldman) φέρνουν στο σώμα, στο νευρικό σύστημα, στον μυικό τόνο και στα όργανα, αρμονία, διατηρώντας την πολυπόθητη υγεία τους.
Κτυπώντας τα, ακριβείς μαθηματικές αναλογίες δημιουργούν καθαρά μουσικά διαστήματα, γνωστά ως Πυθαγόρειο Κούρδισμα. Το φυσικό σώμα επανατοποθετείται, κρατώντας αυτές τις αναλογίες, επανερχόμενο στην αρχική ισορροπία του.
Αρωματοθεραπεία

Ελαια αιθέρια, άλατα θεραπευτικά, χαλαρωτική ευωδιά λεβάντας, σουηδικό μασάζ, χαλαρωτική μάλαξη για απελευθέρωση πόνου εντάσεων και άγχους

 

Η αρωματοθεραπεία του συστήματος «Holistic Polytherapy» δεν βασίζεται στην διάχυση και επάλειψη του αιθέριου ελαίου στο σώμα αλλά σε μία άλλη μέθοδο, που υποστηρίζεται από τη χρήση πομάδων. Οι πομάδες έχουν σχεδιασθεί α) για να εξισορροπούν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του θεραπευόμενου, παρέχοντας θετική επιρροή μέσω της ευωδιάς τους και β) για να σφραγίζουν τη θεραπεία, προκειμένου να διαρκέσει. Αποτελούνται από συστατικά υψηλής συμπύκνωσης με αλκοολούχα βάση και είναι φυσικά χρωματισμένες και εμπλουτισμένες με αιθέρια έλαια και κρυστάλλους. Οι αρωματοθεραπευτές πιστεύουν πως το άρωμα των ελαίων δρα θεραπευτικά στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη, το συναίσθημα και τον έλεγχο των ορμονών. Αυτήν την πίστη έρχονται να επιβεβαιώσουν οι πομάδες (Aura Soma Pomanders), οι οποίες διαχέονται σε μία μικρή απόσταση από το σώμα του θεραπευόμενου – επάνω και κυκλικά – και σε όλη την έκτασή του, παρέχοντας έτσι ένα δυνατό μασάζ στην αύρα του και στο μαγνητικό του πεδίο. Λίγοι είναι εκείνοι που το γνωρίζουν, αλλά οι πομάδες παίζουν σπουδαίο εξισορροπιστικό ρόλο, αφού θρέφουν και «καθαρίζουν» το ενεργειακό μας πεδίο από ουσίες που μπορεί μεν να μην είναι ορατές, αλλά υπάρχουν στο περιβάλλον μας, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα ενεργειακά κύματα άγχους και επιθετικότητας, καθώς και οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες (Κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, μόντεμ (Wi-Fi), laptop, tablet, κινητά τηλέφωνα, «εξυπνοι» μετρητές ρεύματος, μετασχηματιστές, πυλώνες και καλώδια ΔΕΗ, συστήματα θέρμανσης κλ.π).
Μην περιμένε άλλο! Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτήν την πρωτοποριακή και μοναδική μέθοδο!