Skip to main content
ζωγραφισμένα σύμβολα των τσάκρας πανω σε τοίχο

Αφυπνίζοντας τα Τσάκρα

Τι είναι τα τσάκρα

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, το σύστημα των τσάκρα αποτελείται από 7 αόρατα ενεργειακά κέντρα που τοποθετούνται νοητά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια («πράνα»), επιδρώντας στο φυσικό, στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο της ύπαρξής μας. Όταν τα τσάκρα είναι «ανοιχτά», η ενέργεια κυλάει ανεμπόδιστα από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Όταν όμως κάποιο τσάκρα μπλοκαριστεί -πράγμα που σημαίνει ότι είτε υπερλειτουργεί είτε υπολειτουργεί-, η ενέργεια παύει να κυλάει ομαλά, με άμεση επίπτωση στην υγεία όσο και στη ζωή μας γενικότερα. H υπερβολική ροή ενέργειας, π.χ. στο τρίτο τσάκρα (βρίσκεται στο ηλιακό πλέγμα και σχετίζεται με τη θέληση, τον έλεγχο και τη δύναμη) οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά, υπερβολικό αίσθημα ανταγωνισμού και ισχυρογνωμοσύνη, ενώ η μειωμένη ροή μπορεί να εκδηλωθεί με παθητικότητα απέναντι στη ζωή.

Μέχρι εδώ κατανοούμε τη σημασία της ισορροπίας των ενεργειακών μας κέντρων και τον ρόλο τους στις καθημερινές μας λειτουργίες. Είναι επίσης σημαντική και η οπτική εκείνη, που θέτει την ολότητα και την ισορροπία του εαυτού εντός των έντονων μεταβάσεων του συλλογικού και της ίδιας της Γης, καθώς εισερχόμαστε σε μία νέα εποχή και στις ενέργειες της 5ης Διάστασης.
Συνεπώς κρίνεται απαραίτητο να αναφερθούμε όχι μόνο στα γνωστά 7 ενεργειακά κέντρα αλλά σε 12 τσάκρας, παρέχοντας πληροφορίες για το Αστέρι της Γης, αλλά και το Αστέρι της Ενσάρκωσης, προκειμένου να προετοιμάσουμε την ενέργειά μας για υψηλότερες δονήσεις. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε εκ νέου την ενεργειακή μας ανατομία.
 

0.Τσάκρα Αστέρι της Γης
Χρώμα ροζ

Με την ενσάρκωσή μας στον πλανήτη Γη αποκτάμε μία βαθιά προσωπική σύνδεση με τη ζωτική δύναμη της Γαίας μέσω ενός Θεϊκού φωτεινού κρυσταλλικού πλέγματος που πηγάζει από την ίδια και κατευθύνεται σε εμάς υπό τη μορφή ενός αστεριού που ονομάζεται το Αστέρι της Γης.
Το Αστέρι της Γης βρίσκεται μέσα στη γη και σε μία ευθεία με την σπονδυλική μας στήλη.
Δηλώνει την καρμική σχέση μας με την οντότητα της Γαίας, με την οποία συνδεόμαστε σε προγονικό επίπεδο, όπου οι καταγραφές από την γενετική μας καταγωγή πηγαίνουν πίσω πολλές γενιές και αφορούν σ’αυτά που έπραξαν οι γονείς, οι παππούδες, οι προπαππούδες κ.ο.κ.
Εστιάζοντας στο αστέρι της Γης γειωνόμαστε περισσότερο και καθώς φέρνουμε την προσοχή μας σ’αυτό το τσάκρα το αστέρι λάμπει σε ροζ χρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί περισσότερο φως κατέρχεται στο κόκκινο χρώμα της Γαίας και το αναβαθμίζει σε ροζ, διεγείροντας μία κίνηση της ενέργειας από κάτω και από επάνω, αφυπνίζοντας πληροφορίες από το Αστέρι της Ψυχής στο φυσικό σώμα.

1.Τσάκρα της βάσης ή ριζικό (Μουλαντάρα )
Χρώμα κόκκινο

Το τσάκρα αυτό εντοπίζεται στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης, στην πυελική περιοχή και μας βοηθάει να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια, γειωμένοι, επικεντρωμένοι στο παρόν και ασφαλείς. Μέσω αυτού, η Θεϊκή ενέργεια της Γης μπορεί να έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα ενεργειακά μας κέντρα.

2.Ιερό τσάκρα (Σβαντιστάνα)
Χρώμα πορτοκαλί

Το δεύτερο λοιπόν τσάκρα σχετίζεται με την δημιουργικότητα και σεξουαλικότητά μας. Εντοπίζεται στην περιοχή του ιερού οστού και διαπραγματεύεται θέματα όπως εκείνα των σχέσεων και της κοινωνικής μας ζωής, καθώς και της αυτοεικόνας μας μέσα από τα μάτια των άλλων.
Το ιερό τσάκρα συνδέεται με το αίσθημα πληρότητας, ευεξίας, απόλαυσης, χαράς, ενώ μεταφέρει το πάθος της ζωής και της σεξουαλικής ενέργειας, αλλά και τη σημαντικότητα της απελευθέρωσης.

3.Τσάκρα του ηλιακού πλέγματος (Μανιπούρα)
Χρώμα κίτρινο

Πρόκειται για το κέντρο προσωπικής δύναμής μας και εντοπίζεται στην περιοχή του στομάχου. Είναι η αποθήκη της ενέργειας αλλά και των συναισθημάτων, όπου στη θετική του πλευρά επιφέρει ανάπτυξη, θεραπεία, υλοποίηση, ενώ στην αρνητική, πόνο, φόβο και άγχος. Στο τρίτο ενεργειακό κέντρο συναντάμε τη θέληση και τη διάθεση επίτευξης μελλοντικών στόχων. Εδώ βρίσκονται οι φιλοδοξίες αλλά και η τάση ελέγχου, κριτικής, αυτοκριτικής και τελειομανίας. Στο ηλιακό πλέγμα βρίσκουμε την αυτοαποδοχή, την αυτοεκτίμηση, τη νοητική διαύγεια και γνώση.

4.Τσάκρα καρδιάς (Αναχάτα)
Χρώμα πράσινο

Εντοπίζεται στο κέντρο του στήθους και πρόκεται για το κέντρο της ύπαρξής μας, όπου η πνευματική αλλά και η φυσική υπόστασή μας ενοποιούνται. Εδώ τα συναισθήματα εκδηλώνονται και ρέουν προς τους άλλους, διευθετώντας τον τρόπο που σχετιζόμαστε. Όταν το τσάκρα καρδιάς είναι ανοικτό, τότε βιώνουμε συμπόνια και αγάπη, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τους συνανθρώπους μας. Κυριαρχεί η ενσυναίσθηση, η κατανόηση, η ευγνωμοσύνη. Η καρδιά μοιάζει με πύλη που επιτρέπει δώρα από την ανώτερη πνευματική μας διάσταση να εισέλθουν στην καθημερινότητα, μέσα από την προσφορά και την ανιδιοτελή αγάπη.

5.Τσάκρα Λαιμού (Βισούντα)
Χρώμα μπλε

Βρίσκεται στην περιοχή της καρωτίδας και πρόκειται για το κέντρο επικοινωνίας μας. Είναι υπεύθυνο για την προσωπική τοποθέτηση της αλήθειας αλλά και για τους τρόπους έκφρασής μας, την ενεργητική ακρόαση, καθώς και για την αντίληψη εννοιών όπως, πίστη, εμπιστοσύνη και έμπνευση. Συνδέεται με το αίσθημα της ευθύνης αλλά και τη δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό αλλά και τη συστολή, την αισιοδοξία αλλά και την καχυποψία, την εξουσία αλλά και την ελευθερία.
Στην ισορροπημένη κατάστασή του γινόμαστε το μέσο για την έκφραση της Θεϊκής Αγάπης.

6.Τσάκρα του τρίτου ματιού (Άτζνα)
Χρώμα indigo

Το τρίτο μάτι βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου και σχετίζεται με ενέργειες που ξεπερνούν το φυσικό πεδίο. Συνδέεται με την 6η αίσθηση, διαίσθηση, διακοή. Είναι υπεύθυνο για τη διάκριση του τι είναι σημαντικό και ουσιώδες στην καθημερινότητα, για την αντικειμενικότητά μας και για τους τρόπους που λαμβάνουμε αποφάσεις. Έχει σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη γνώσης, στη μνήμη και στη φαντασία. Επίσης, συνδέεται με τον υποσυνείδητο νου και το ονείρεμα.

7.Κορωναίο τσάκρα (Σαχασράρα)
Χρώμα Βιολετί

Το τσάκρα αυτό βρίσκεται στο κέντρο κεφαλής και μας συνδέει με τα ανώτερα πνευματικά βασίλεια. Κυβερνά τα όνειρα, τα οράματα, τις ελπίδες, τις Θεϊκές επιγνώσεις μας. Συνδέεται με αισθήματα αφύπνισης, εύρεσης του σκοπού της ζωής, την υπηρεσία μας επί της Γης και ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές του Ανώτερου Εαυτού. Ανοίγει το μονοπάτι της φώτισης.

8.Τσάκρα Αστέρι της Ψυχής
Χρώμα Ματζέντα

Πρόκειται για την Πηγή της Ψυχικής ενέργειάς μας. Βρίσκεται ψηλά, πάνω από το κεφάλι μας και εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είμαστε ως ψυχές. Όλες οι ζωές που έχουμε ζήσει και όλες οι ζωές που πρόκειται να ζήσουμε, εμπεριέχονται στο Αστέρι της Ψυχής. Το Θεϊκό Φως ρέει μέσα από το τσάκρα αυτό και μεταφέρει την ανώτερη συνειδητότητα στην ύπαρξη, ενώ ταυτόχρονα την ενδυναμώνει μεταφέροντας το αίσθημα της ενότητας με το Όλον. Εδώ μπορούμε να αναζητήσουμε τη σελίδα αυτής της ζωής, η οποία περιλαμβάνει τις πολλαπλές δυνατότητες επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να «ενσαρκώσουμε» πλήρως τον αληθινό εαυτό. Αυτό σημαίνει πρόσβαση και στα Ακασικά Αρχεία και σε πληροφορίες για την ολοκληρωτική ψυχική πραγμάτωσή μας.

9.Το Πνευματικό τσάκρα
Χρώμα Λευκόχρυσο

Το τσάκρα αυτό μόλις ενεργοποιηθεί μας συνδέει απευθείας με την Πηγή. Προσφέρει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με όντα φωτός, αγγέλους, οδηγούς. Τα ψυχικά δώρα και οι ικανότητες μας είναι πλέον στη διάθεσή μας, καθώς ο διευρυμένος εαυτός βρίσκεται σε επαφή με το Πνεύμα και τη Θεϊκή Ανώτερη Θέληση.

10.Συμπαντικό Τσάκρα
Χρώμα Λευκό

Πλέον είμαστε σε άμεση επαφή με την άπειρη ροή της Δημιουργίας, μόλις το τσάκρα αυτό αφυπνισθεί. Η ευθυγράμμιση με το Σύμπαν ανοίγει τον δρόμο στο Θεϊκό Φωτεινό Σώμα να ευθυγραμμισθεί αντίστοιχα με το φυσικό σώμα, ενεργοποιώντας το Θεϊκό Μέρκαμπα εντός, όπου η θεραπεία και η ισορροπία έρχονται απευθείας από την Πηγή και τη Θεϊκή όψη της Ψυχής μας.

11.Γαλαξιακό Τσάκρα
Χρώμα Χρυσό-Πορτοκαλί

Με την αφύπνιση αυτού του κέντρου, επιτυγχάνουμε συνθήκες στις οποίες τα όρια δεν υφίστανται. Δηλαδή μπορούμε μέσω του εξελιγμένου πνευματικού εαυτού να ταξιδέψουμε στο χωροχρόνο και να βιώσουμε την άμεση εκδήλωση της Δημιουργίας. Πλέον η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω υψηλών δονήσεων, καθώς το πεδίο μας ανοίγει στην επαφή με όντα φωτός και ανώτερους πνευματικούς δασκάλους. Η ενεργοποίηση του Γαλαξιακού κέντρου εντός μας επιφέρει ισορροπία σ’ όλη την ανθρωπότητα, στη Γη αλλά και στα Ανώτερα Πνευματικά Βασίλεια.

12.Τσάκρα Θεϊκής Πύλης-Διαφυγής
Χρώμα Ασημί

Με την ενεργοποίηση του τσάκρα αυτού ερχόμαστε σε επαφή με τη Θεϊκή Μήτρα και την Μητέρα Θεά. Το φως της Θεάς και η σύνδεση με τη Πηγή, ανοίγει την Πύλη για την εξερεύνηση άλλων κόσμων και βασιλείων. Το αίσθημα ενότητας κυριαρχεί, καθώς και η απόλυτη γαλήνη. Ακτινοβόλο φως ρέει εντός μας και όλες οι ευλογίες συνάμα, μεταφέροντας ανώτερα ασύλληπτες ποιότητες μέσω του Αστεριού της Ψυχής, στο γήινο πεδίο, όπου νέες αφυπνίσεις και επιγνώσεις γειώνονται.

Στο σημείο αυτό θα αναφερθώ στο Αστέρι της Ενσάρκωσης, μέσα στο οποίο βρίσκεται η αληθινή αύρα και νοερά εντοπίζεται δύο δάκτυλα πάνω από τον αφαλό και δύο δάκτυλα πιο μέσα. Πρόκειται για την χρυσή ενεργειακή περιοχή του σώματός μας και ενδυναμώνεται μέσω των πληροφοριών που παρέχονται από το Αστέρι της Ψυχής μέσα στο φυσικό σώμα. Η Αληθινή Αύρα είναι το ενεργειακό αποτύπωμα που περιβάλλει το πρώτο κύτταρο μας λίγο πριν την ενσάρκωση, μεταφέροντας στοιχεία από το Αστέρι  και την Ακτίνα της Ψυχής μαζί με την Ακτίνα της Προσωπικότητάς μας.

Έτσι κάπως πορευόμαστε σ’ αυτόν τον πλανήτη, σ’ ένα επίπεδο που η λεπτοφυής ανατομία συναντά τις εμπειρίες μας στο γήινο πεδίο, μέχρι να ολοκληρώσουμε τον κύκλο εμπειριών μας, εδώ στη Γη. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν με γνώση, σύνεση, φροντίδα και υπευθυνότητα για εμάς και για το όλον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *