Skip to main content
γυναίκα περπατάει ξυπόλητη στην παραλία

6 αποτελεσματικοί τρόποι γείωσης

Οι άνθρωποι που διάθέτουν έντονη ενσυναίσθηση συλλέγουν άθελά τους στην καθημερινότητα τα συναισθήματα των άλλων στο ενεργειακό τους πεδίο. Αυτό σημαίνει πως στο τέλος της ημέρας τους νιώθουν αποστραγγισμένοι ενεργειακά. Ακόμη και εκείνοι που το συνειδητοποιούν και ανακαλύπτουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής, χρειάζονται να γνωρίζουν επιπλέον τεχνικές γείωσης.

«Τι θα πει γείωση»; θα ρωτήσετε. Ουσιαστικά, είναι η πράξη της σύνδεσης του σώματός σας με τη γη και υπάρχει επιστήμη για να υποστηρίξει την αποτελεσματικότητά της. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη γείωση, οραματίζονται πως περπατούν ξυπόλητοι στο έδαφος στη φύση, ωστόσο δεν αποτελεί τον μοναδικό τρόπο της. Το να συνδεθείτε με την ενέργεια της γης μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους μπορούν να γίνουν είτε έχετε πρόσβαση στην ύπαιθρο, είτε όχι.
Εδώ θα διαβάσετε 6 αποτελεσματικούς τρόπους για να γειωθείτε:

 1. Έλαια και θυμιάματα
  Η χρήση των φυτικών ελαίων, θυμιαμάτων και άλλων αρωματικών στοιχείων, συναντάται σ’όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Οι Ιθαγενείς της Αμερικής, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φυσικά αρώματα και βότανα, όπως φασκόμηλο, γλυκόριζα, κέδρο και πεύκο για να καθαρίσουν μια περιοχή που έχει συσωρρευτεί αρνητική ενέργεια με σκοπό να την μεταστρέψουν σε θετική. Ειδικά το φασκόμηλο το κάνουν δεμάτι (smudge sticks), το οποίο καίνε με πρόθεση ο καπνός να απομακρύνει από τον αέρα και τον χώρο την αρνητικότητα που έχει επικάτσει.
  Όσο είναι 100% φυσικά, οποιοδήποτε λάδι ή θυμίαμα παρέχει γείωση. Το φυσικό θυμίαμα και οι ρητίνες είναι ιδανικές για καύση για οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας.
 2. Νερό
  Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο για να σας βοηθήσει να μείνετε γειωμένοι. Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Εάν χρειάζεστε να γειωθείτε γρήγορα, κάντε μπάνιο ή ντους και απλά εστιάστε στην αίσθηση που έχει το νερό στο σώμα σας. Μπορείτε να περπατήσετε ενώ βρέχει, να κολυμπήσετε σε μία θάλασσα ή σταθείτε με γυμνά πόδια στα ρηχά. Να βρέξετε τα χέρια σας από τον αγκώνα και κάτω σε νερό πηγής ή γενικά να μένετε για λίγη ώρα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε νερό.
  Επίσης, είναι ιδανικό να έχετε στο σπίτι σας το στοιχείο του νερού ως διακόσμηση. Υπάρχουν Το νερό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο στα χαρακτηριστικά διακόσμησης του σπιτιού σας τύπου Feng Shui.
 3. Διαλογισμός
  Είτε μπορείτε να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας στη φύση ή στην άνεση του σπιτιού σας, είναι σημαντικό να δοκιμάζετε να οργανώσετε και να καθαρίσετε τις σκέψεις σας. Είναι διπλά σημαντικό για όσους διαθέτουν ιδιαίτερη ενσυναίσθηση και φυσικά ευαισθησία στις ενέργειες, να μπορούν να επεξεργαστούν την ποσότητα του αδιάλυτου, ακατέργαστου συναισθήματος που απορροφούν από τα γύρω περιβάλλοντα. Με τον τρόπο αυτό ξεδιαλύνονται εκείνα που είναι δικά σας, ενώ αποβάλλονται όλα εκείνα που «ρουφήξατε» από τις ημερήσιες συναναστροφές σας.
  Πρακτικά λοιπόν μπορείτε να εστιάσετε στα εξής, κάνοντας στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:
  Πώς νιώθω;
  • Τι συμβαίνει στη ζωή μου αυτή τη στιγμή που μπορεί να με κάνει να αισθάνομαι αρνητικά;
  • Έχω βρεθεί πρόσφατα γύρω από αρνητικούς ανθρώπους ή καταστάσεις;
  • Πώς με εξυπηρετούν αυτά τα συναισθήματα;
  • Τι συναισθήματα μπορώ να αφήσω και ποια είναι δικά μου;
  Γράψτε τις σκέψεις σας αν χρειαστεί.
 4. Κρύσταλλοι και ορυκτά
  Οι πολύτιμοι λίθοι και οι κρύσταλλοι είναι εξαιρετικοί για τη γείωση επειδή προέρχονται απευθείας από τη γη. Είναι υπέροχη η ιδέα να τους έχετε μαζί σας στην τσάντα σας ή να τους φοράτε ως κοσμήματα. Εάν ως τεχνική γείωσής σας επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τους κρυστάλλου, καλό θα είναι να είναι 100% φυσικοί.
  Γειωθείτε κρατώντας τους στο χέρι σας ή τοποθετώντας τους στο σώμα σας, ειδικά σε περιόδους στρες ή κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σας.
 5. Φύση
  Η καλύτερη γείωση γίνεται κοντά στη φύση και μάλιστα σ’ένα δικό σας αγαπημένο σημείο. Σε μία ήσυχη τοποθεσία, αφεθείτε, χαλαρώστε, φροντιστείτε, πείτε ότι νιώθετε δυνατά, εκτονώνοντας την ένταση. Πάρτε το χρόνο σας και δείτε, ακούστε, δοκιμάστε, μυρίστε και αισθανθείτε. Εάν δεν έχετε άλλοτε αφιερώσει αρκετό χρόνο στη φύση, ήρθε η ώρα για μία τέτοιου είδους θεραπεία.
  Ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την τοποθεσία σας, μην ξεχάσετε να πάρετε κάποιο φυσικό αντικουνουπικό σπρέυ, αντηλιακό ή ομπρέλα, λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές αλλεργίες που έχετε. Αν και η φύση είναι εξαιρετική, μπορεί να είναι λίγο σκληρή για τους ανθρώπους κατά καιρούς.
 6. Περπατώντας ξυπόλητοι
  Είναι η πιο βασική πρακτική γείωσης που υπάρχει και η πιοαπλή. Αφαιρέστε τα παπούτσια σας και αισθανθείτε τη γη. Είτε πρόκειται για το κατώφλι σας, είτε για την παραλία, η αίσθηση της γης κάτω από τα πόδια σας έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας και συμβάλλει στην εξισορρόπηση της συναισθηματικής σας κατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *